13 mei 2023
De organisatie van de informatiemarkt sociaal domein. Welzijn, Zorg, Werk & Inkomen kan terugkijken op een succesvolle eerste editie. 21 organisaties stonden in de hal van het Gemeentehuis met als doel de burgers van de Gemeente Hellendoorn te informeren over hetgeen ze voor hen kunnen betekenen. Met een openingsspeech en daarna het doorknippen van een lint door wethouder Annemarie Dubbink werd de markt geopend. Ook Wethouder Peter Lage Venterink was speciaal voor de gelegenheid naar deze informatiemarkt gekomen. De verwachtingen bij de deelnemers waren hoog gespannen maar het duurde even voordat de markt echt op gang kwam. Door het prachtige lenteweer lag de opkomst van publiek toch wel enigszins lager dan waar men op gehoopt had. Maar al met al was het een gezellige boel en er kwamen diverse bezoekers bij het informatiepunt met een zorgvraag en die werden dan doorverwezen naar de desbetreffende organisatie op de markt.
Het nieuwe restaurant Kleurrijk was ook met een marktkraam aanwezig en daar konden de bezoekers genieten van een lekkernij speciaal voor de gelegenheid gemaakt.
Voor de deelnemers onderling was het ook een mooi moment om, tussen de gesprekken door met bezoekers even te netwerken en bij te praten. Zo vaak gebeurt het niet dat al deze organisaties op een markt bij elkaar staan.
Een mooi initiatief dat zeker een vervolg moet krijgen.
Deze organisaties waren allemaal aanwezig op de informatiemarkt sociaal domein Welzijn, Zorg, Werk & Inkomen. Met als thema; Met Mekaar veur Elkaar.’
Stichting De Welle, Stichting BOOM, Evenmens, Avedan, RIBW Nijverdal, InteraktContour, Zorg Accent, LETS Hellendoorn, LOES Hellendoorn, MEE samen, de Voedselbank, Kleurrijk, Gemeente Hellendoorn-Participatie, Noabers voor Noabers, Trefpunt Minima, React Twente, ZINiN Bibliotheek, Gemeente Hellendoorn, Cliëntenplatform Werk en Inkomen, Wmo-raad Hellendoorn, Thuisgenoten, Carint Reggeland.
Op een van de foto’s Rikie Dommerholt die een toespraak houd voor de wethouders en daarna een boekwerk aan hen overhandigt.
31 mei 2022.
De Wmo-raad Hellendoorn kan terugkijken op een geslaagde Themabijeenkomst met als onderwerp Genderdysforie. De avond werd gehouden in de Hellendoornzaal van het Huis van Cultuur en Bestuur op maandag 30 mei 202
Ruim 60 belangstellenden werden ontvangen met een kopje koffie/thee die daarna een plekje in de zaal kozen. De avond stond onder leiding van Hans Manschot.
Miriam Poortman vertelde het ervaringsverhaal over de zoektocht van haar zoon Daniël naar zijn eigen identiteit. Daniël werd als meisje geboren, maar zat voor zijn gevoel gevangen in het verkeerde lichaam.
Miriam vertelde zeer openhartig waar je als transgender en als naaste van een transgender zoal tegenaan loopt en welke psychische gevolgen het kan hebben, zeker als je niet de goede hulp krijgt of als je omgeving de transitie (nog) niet accepteert.
James Zwiers is transman en vertelde vanuit zijn eigen opgedane ervaringen over zijn transitieproces en wat daar allemaal bij kwam/komt kijken. Ook James deed onverbloemd zijn verhaal en nam het publiek mee vanaf zijn geboorte tot aan nu. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen en daar werd dan ook flink gebruik van gemaakt.
Aan het einde van de avond gingen veel bezoekers nog even in gesprek met de twee sprekers en/of met elkaar. Voor de Wmo-raad Hellendoorn krijgt deze avond zeker een vervolg en uit de informatie en de opgedane kennis zal ongetwijfeld een advies ontstaan richting de beleidsmakers in de Gemeente Hellendoorn.