Themabijeenkomst met als onderwerp Genderdysforie

31 mei 2022.

De Wmo-raad Hellendoorn kan terugkijken op een geslaagde Themabijeenkomst met als onderwerp Genderdysforie. De avond werd gehouden in de Hellendoornzaal van het Huis van Cultuur en Bestuur op maandag 30 mei 2022. Ruim 60 belangstellenden werden ontvangen met een kopje koffie/thee die daarna een plekje in de zaal kozen. De avond stond onder leiding van Hans Manschot.

Miriam Poortman vertelde het ervaringsverhaal over de zoektocht van haar zoon Daniël naar zijn eigen identiteit. Daniël werd als meisje geboren, maar zat voor zijn gevoel gevangen in het verkeerde lichaam.

Miriam vertelde zeer openhartig waar je als transgender en als naaste van een transgender zoal tegenaan loopt en welke psychische gevolgen het kan hebben, zeker als je niet de goede hulp krijgt of als je omgeving de transitie (nog) niet accepteert.

James Zwiers is transman en vertelde vanuit zijn eigen opgedane ervaringen over zijn transitieproces en wat daar allemaal bij kwam/komt kijken. Ook James deed onverbloemd zijn verhaal en nam het publiek mee vanaf zijn geboorte tot aan nu. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen en daar werd dan ook flink gebruik van gemaakt.

Aan het einde van de avond gingen veel bezoekers nog even in gesprek met de twee sprekers en/of met elkaar. Voor de Wmo-raad Hellendoorn krijgt deze avond zeker een vervolg en uit de informatie en de opgedane kennis zal ongetwijfeld een advies ontstaan richting de beleidsmakers in de Gemeente Hellendoorn.

 

 

Albert Marsman neemt afscheid van de Wmo-raad Hellendoorn

16 mei 2022. Albert Marsman is 4 jaar lang actief lid van de Wmo-raad Hellendoorn geweest. De beslissing om te stoppen was niet zo maar te nemen, maar de combinatie van een drukke baan als manager bij Avelijn en een chronische ziekte, reumatische artritus, was niet makkelijk vol te houden. Dagelijks ondervindt Albert fysieke ongemakken van deze aandoening. De ambtstermijn bij de Wmo-raad is 4 jaar en die periode wilde Albert beslist tot een einde brengen. Vandaag was het zo ver. De voorzitter, Hans Manschot benadrukte tijdens het afscheid dat de Wmo-raad Albert erg gaat missen om zijn kennis van het belangrijke vakgebied binnen de Wmo, zijn enthousiasme en inbreng.

Geen bloemen maar een cadeaubon voor het vertrekkende  Wmo-raadslid. Albert bedankt !

 

 

 

 

Trudy Weierink-Siers en Dennis Meijerman nemen afscheid van de Wmo-raad Hellendoorn

Maandagavond 25 april 2022 werd er afscheid genomen van twee Wmo-raadsleden. Trudy Weierink-Siers en Dennis Meijerman zijn resp. 6 en 4 jaar actief  lid geweest van de Wmo-raad Hellendoorn. De vertrekkende raadsleden werden bedankt voor hun inzet, enthousiasme en kennis, door Hans Manschot de voorzitter van de Wmo-raad Hellendoorn.

Bij de grootste politieke partij binnen de Gemeente Hellendoorn was de deskundigheid van beide(Trudy en Dennis) ook opgevallen en ze werden gevraagd om zich aan te sluiten en verkiesbaar te stellen voor Lokaal Hellendoorn. Door de verkiezingsoverwinning van Lokaal Hellendoorn  maken Trudy en Dennis nu deel uit van de Gemeenteraad. Zowel Trudy als Dennis behaalden persoonlijk voldoende voorkeurstemmen voor een raadszetel. Helaas gaat dat niet samen met het lidmaatschap van de Wmo-raad. Trudy en Dennis hartelijk dank voor jullie inzet en heel veel succes als raadslid.